Svickova ala Monte Christo

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / MASO HOVĚZÍ / HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ / 


Od Franka

INGREDIENCE: 300 gr prave svickove, Olivovy olej, sul, pepr, cukr, asi 100 gr zelene a cervene cerste papriky, Dobra sojova omacka, hneda barva do omacek(Gravy browning), citron. Uvarena ryze.

POSTUP PRIPRAVY: Svickovou nakrajite na nepravidelne kostky, asi 1,5 cm velikost. Na panvi rozpalite asi 3 lzice Olivoveho oleje, pak vlozite maso a rozlozite rychle po cele panvi do jedne vstvy, ktere se musi rychle osmazit ze vsech stran. Nedovolte at maso pusti svoji stavu, (zacnou se delat hnede vodnate bublinky) cela parada by byla, no vite kde a maso by ztratilo stavnatost a mekkost. Jak to docilite? Za prve olej musi byt poradne rozpaleny, a maso jeste nenasolene po vlozeni na panev neotacite. Nechate ho az jde od panve lehce odlepit, pak teprve lehce pretocite. Teplota musi by vysoka, nemate-li dobra kamna, zapomente tento recept. To vezne asi 3-4 minuty. Pak nalejete 2-3 lizice sojove omacky, mate-li barvivo na omacky tak vlejte jen max. jednu cajovou lzicku, nakrajenou pariku presypete pres maso, pridate asi 1 polevkovou lzici cukru, 2-3 spetky soli a 2-3 spetky pepre. Vse opet lehce promichate. Povarte asi do celkove delky 10 minut a mate nadhernou Svickovou ala Monte Christo. je to muj vlastni recept, docela s tim mam uspech v me restauraci. Podavate ihned s varenou ryzi a nejakou prevarenou zeleninou kombinovanou s troskou masla(treba brokolice), nebo is sladky kompot. Pred servirovani na maso malicko nakapete citron, posypete nasekanou petrzelkou a mate veceri k nezaplaceni. Masove kostky by mely byt hodne hnede, chut cukru musi byt znatelna v chuti masa.



Svickova ala Monte Christo Svickova ala Monte Christo



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1322 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz